Medewerkersvrijwilligerswerk

Wat is dat eigenlijk, medewerkersvrijwilligerswerk?
Dit is als medewerkers van een onderneming tijd en kennis beschikbaar stellen voor sociale ondernemingen, non-profit organisaties of goede doelen. Dit kan door bij te dragen aan eenmalige activiteiten of door het aangaan van langdurige verbindingen om samen – lokale – gemeenschappen te versterken. (bron: Good Busy- initiatief NOV)

Steeds meer bedrijven tonen hun betrokkenheid bij de samenleving door vrijwilligerswerk te doen binnen een organisatie. Dit kan in de vorm van een eenmalig alternatief bedrijfsuitje, of door je als bedrijf maandelijks/wekelijks in te zetten voor een goed doel, bijvoorbeeld klussen bij de voetbalvereniging, koffie en een praatje bij ouderen, of nieuwe inwoners de weg wijzen in Heiloo. Weer andere bedrijven zetten hun kennis of middelen in.

Wat zijn de voordelen?

  • Mensen die vrijwilligerswerk doen staan positiever in het leven. Dat kan een gunstig effect
    hebben op hun werkplezier, gezondheid en motivatie.
  • Teambuilding: vrijwilligerswerk is goed voor het wij-gevoel.
  • Trotse werknemers: mensen die in werktijd vrijwilligerswerk verrichten, voelen zich meer betrokken. Ze zijn trots op het bedrijf waar ze voor werken omdat het goede doelen steunt.
  • De werknemer heeft de kans om andere talenten te ontwikkelen. Vrijwilligerswerk biedt de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren.
  • Vrijwilligerswerk kan als een bonus gezien worden om personeel aan te trekken. Je valt hierdoor meer op in de huidige arbeidsmarkt.

Lijkt het je leuk om met je werknemers iets goeds te doen voor organisaties of verenigingen binnen Heiloo of ben je benieuwd wat vrijwilligerswerk jouw bedrijf kan opleveren? Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo gaat graag met je in gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Elk bedrijf is anders, elke werknemer is anders. Daarom leveren we graag maatwerk! Je kunt hiervoor contact opnemen met Fabiola Hillebrand f.hillebrand@vipheiloo.nl, Tel: 06 24482594