Heiloose jongeren doen vrijwilligerswerk!

Voor vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart 2020 stond de 16e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, gepland. Er stonden zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander. Zo ook in Heiloo. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus kregen de deelnemende organisaties het advies om de de NLdoet activiteiten uit te stellen. Ook een groot aantal klussen speciaal georganiseerd voor leerlingen van groep 8 gingen helaas niet door.

OBS de Zuidwester groep 8 kon gelukkig lekker aan de slag. 10 leerlingen hebben de beesten van kinderboerderij Het Beestenboetje lekker vertroeteld en de hokken verschoond. Een andere groep ging bij de Hobby Farm Heiloo aan de slag: schoonmaken, sorteren, opruimen. De gangen van de Buk Buk kregen een schilderbeurt, de muren werden lekker opgefrist. Verder gingen er 2 kinderen op pad als Razende Reporters. Zij hadden vragen voorbereid voor de vrijwilligers en organisaties, om zo een goed beeld van het werk van de vrijwilligers te krijgen. We zijn benieuwd naar het film materiaal!

Neem een kijkje in ons fotoalbum voor een impressie van de ochtend.  OBS de Zuidwester, bedankt voor jullie hulp en inzet!