Vertrouwenscontactpersoon

Het Vrijwilligers Informatie Punt vindt het erg belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet, waarbij je je prettig en veilig voelt. Heb je een vraag, een probleem, een lastige situatie? Dan kun je contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Anjo Bonnet. Hieronder stelt ze zich voor en vind je haar contactgegevens.

‘Hallo, ik ben Anjo Bonnet. Ik ben een aantal jaar medewerker van het Vrijwilligers Informatie Punt en sinds kort vertrouwenscontactpersoon bij het VIP. Aarzel daarom niet om contact met me op te nemen als je tijdens het doen van je vrijwilligerswerk te maken hebt (gehad) met gedrag van een ander waarbij je je niet veilig of onprettig voelt. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan je onheus behandeld voelen, vermoedens van discriminatie of onterecht ontslag en grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, seksuele intimidatie of agressie. Maar ook bij andere situaties van ongewenst gedrag kun je contact opnemen.

In een vertrouwelijk gesprek bespreken we samen welke vervolgstappen mogelijk zijn. Ik ben onafhankelijk en neem geen standpunt in.
Ook organisaties kunnen bij me terecht voor vragen en casussen rondom veiligheid van derden en rondom grensoverschrijdend gedrag van vrijwilligers.
Je kunt mailen naar vcp@vipheiloo.nl
Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak met je te maken.’