Medewerkersvrijwilligerswerk

Wat is dat eigenlijk, medewerkersvrijwilligerswerk?
Dit is als medewerkers van een onderneming tijd en kennis beschikbaar stellen voor sociale ondernemingen, non-profit organisaties of goede doelen. Dit kan door bij te dragen aan eenmalige activiteiten of door het aangaan van langdurige verbindingen om samen – lokale – gemeenschappen te versterken. (bron:
Good Busy- initiatief NOV) 

Vrijwilligerswerk in de baas z’n tijd
Als je dit leest werk je waarschijnlijk voor een bedrijf dat maatschappelijk betrokken is en bijvoorbeeld zijn werknemers stimuleert om vrijwilligerswerk te doen. Sommige bedrijven doen 1 x per jaar met hun werknemers mee met NLdoet. Andere hebben een jaarlijkse projectweek of gaan een samenwerkingsverband aan met een maatschappelijke organisatie. Het kan ook zijn dat je van je werkgever een aantal uren per jaar krijgt om je in te zetten voor een organisatie naar keuze.

Wat levert vrijwilligerswerk jou eigenlijk op?

  • Mensen die vrijwilligerswerk doen staan positiever in het leven. Dit kan een gunstig effect
    hebben op je werkplezier.
  • Door vrijwilligerswerk kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
  • Afhankelijk van het vrijwilligerswerk dat je gaat doen, kun je meer inzicht in en begrip krijgen voor mensen die het moeilijk en/of sociale problemen hebben.
  • Het geeft een gevoel van zingeving.

Krijg jij de kans van je werkgever om vrijwilligerswerk te doen? Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo gaat graag met je in gesprek om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. Elk bedrijf is anders, elke werknemer is anders. Daarom leveren we graag maatwerk! Je kunt hiervoor contact opnemen met Fabiola Hillebrand: f.hillebrand@vipheiloo.nl, Tel: 06 24482594.