Wat doen Hetty Bruens en Meharit Ghuja nou?!

Het Vrijwilligers Informatiepunt laat elke maand een andere vrijwilliger aan het woord. Vandaag is dat de energieke Hetty Bruens. Hetty werkt sinds 2,5 jaar in het Trefpunt en doet daar alle voorkomende werkzaamheden. Sinds een maand krijgt ze hierbij hulp van Meharit, een vluchtelinge uit Eritrea. Tussen de werkzaamheden door helpt Hetty Meharit met Nederlandse les.

Hetty begon haar loopbaan in de zwakzinnigenzorg in Nijmegen. In 1975 kwam ze naar Heiloo om bij de Willibrordusstichting te werken. Eerst werkte ze in de zwakzinnigenzorg en later in de psychiatrie. Hier ontmoette ze haar grote liefde met wie ze later trouwde. Na het overlijden van haar man, nu 7 jaar geleden, werd ze gevraagd om als vrijwilliger bij het Trefpunt te komen  werken. Aanvankelijk kon ze zich er niet toe zetten, maar toen iemand aanbood met haar mee te gaan, was het heel snel geregeld. Nu werkt ze al 2,5 jaar 5 of 6 dagen per week bij het Trefpunt: ze helpt bij het zondagmiddagcafe, bij de bridgemiddagen, het biljarten, doet boodschappen en assisteert op kantoor. Eigenlijk helpt ze bij alles wat voorbij komt. Ze vindt het fijn om bezig te zijn en om mensen om haar heen te hebben. Ook heeft ze goed contact met haar collega’s.

Meharit is heel blij met Hetty, ze vindt haar heel behulpzaam en  aardig. Door als vrijwilliger te werken ontmoet Meharit veel mensen. Hetty helpt haar  met haar huiswerk voor Nederlands. Andersom helpt Meharit Hetty bij de wekelijkse warme lunch op woensdag en het maandelijkse diner op vrijdagavond. De warme wekelijkse lunch wordt verzorgd door het Buffettenpaleis, de maandelijkse diners door verschillende restaurants en cateraars uit Heiloo. Mensen kunnen van tevoren zien wat er op het menu staat en zich inschrijven. Op woensdagen is vooral de nasi favoriet. Afgelopen vrijdagavond  bestond het menu uit tomatensoep, boerenkool en zuurkool en een griesmeelpudding met bessensaus toe. Op de foto serveren Hetty en Meharit het dessert.