Wat doen Sara Lageman en Ties Kraakman nou?!

Het Vrijwilligers Informatie Punt laat elke maand een andere vrijwilliger aan het woord. Vandaag zijn dat de vrolijke Sara Lageman en Ties Kraakman. Ties en Sara hebben vorig jaar voor het eerst meegedaan met ‘NLdoet’ en ook dit jaar zijn ze weer van plan mee te helpen als vrijwilligers.

Sara assisteerde vorig jaar met het serveren van een High Tea in het Trefpunt. Samen met nog een aantal kinderen van basisschool Elckerlyc dronken ze thee en aten lekkere hapjes met de bejaarden. Ze vond het erg leuk om de mensen daar een lolletje te geven. De bejaarden die zij daar sprak vertelden haar dat ze een saai leven hadden en dat ze het leuk vonden om met haar te praten.
Ties hielp mee met het groenonderhoud van het Ter Coulsterbos. Met een groepje kinderen verzamelden ze takken en plantten ze nieuwe bloembollen. Hij vond het erg leuk om te doen en fijn om lekker in de buitenlucht te werken.

Ook dit jaar doet heel groep 7 en 8 weer mee aan NLdoet. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze aan mee willen doen. Sara gaat op 10 maart helpen in het bos en Ties gaat spelletjes doen met demente bejaarden.

Op de vraag of ze er zelf ook voor zouden kiezen om vrijwilligerswerk te doen, denkt Ties van niet. Sara wist eerst niet dat het bestond. Maar omdat ze het gevoel had dat ze echt iets aardigs deed, zou ze het later ook wel willen doen. Ze heeft ook haar oma al een keer geholpen toen die als vrijwilliger koffie ging schenken in een bejaardentehuis.
Ties en Sara raden ook andere kinderen aan om mee te doen. Je doet er toch mensen plezier mee!