Wat doen ze nou bij TPCHeiloo?!

‘2 sporten voor de prijs van 1 en de luxe dat je geen kantinediensten hoeft te draaien!’

Al van ver hoor ik de rackets tegen de ballen slaan. Hoe vind ik mijn date, is de gedachte die overheerst terwijl ik langs de volle banen loop. Hij vindt mij.  Ik heb een afspraak met Ton Verberne, voorzitter van Tennis Padel Club Heiloo. Ton vertelt dat TPCHeiloo zo’n 1100 leden telt en volledig draait op de ruim 90 (!) vrijwilligers die ze hebben. Velen zijn al jaren aan de vereniging verbonden. Dat heeft volgens hem onder andere te maken met de hoge mate van verantwoordelijkheid die de mensen krijgen én nemen.

Leuke anekdote is dat naar aanleiding van een kennismakingsbezoek van VIP-collega’s, het prompt 2x is gelukt om nog openstaande vacatures te vervullen!

Ze zijn ondernemend en innovatief bij TPCHeiloo. Zo hebben ze in 2019 naast de tennisbanen ook 3 padelbanen geopend, waarmee ze nieuw publiek weten te trekken. Daarnaast ligt het dak vol   zonnepanelen en er wordt gekeken naar nieuwe baansoorten waarop ook topspelers hun draai zouden kunnen vinden. Tel daarbij een prima trainersgroep op en de luxe, omdat de kantine beheerders heeft, dat je geen kantinediensten hoeft te draaien en je hebt alle ingrediënten voor ‘een kanjer van een club’.

De persoonlijke ambitie van Ton is om zoveel mogelijk mensen letterlijk in beweging te krijgen.

‘De club is actief in het creëren van mogelijkheden voor specifieke doelgroepen voor wie deelname aan sportactiviteiten minder vanzelfsprekend is. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met mensen van de ggz. Zij mogen gebruik maken van de tennisbanen en als tegenprestatie klaren zij eenmaal per jaar een grote klus op het terrein van de club’.

Het streven om sportieve competentie en sociale integratie hand in hand te laten gaan, daar word ik nou blij van!

Ook zin in zo’n leuke werkplek? TPCHeiloo is nog op zoek naar collega-vrijwilligers.

Neem eens een kijkje op onze vacaturebank.