Wat doet Ad Belleman nou?!

We zijn terug met een vers interview met een vrijwilliger! Met deze keer Ad Belleman, voor velen een bekende chauffeur en intern actieveling bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP).

Ad is 62 jaar geleden geboren in Heemskerk, maar is sinds zijn 17e niet meer weg te slaan uit Heiloo. Nadat hij uit het arbeidsproces is getreden, staat Ad al bijna vijf jaar klaar voor de nieuwe en bestaande vrijwilligers in Heiloo. Daarnaast is Ad een bekend gezicht voor de vele reizigers van de Buurtbus Heiloo. Het ziet ernaar uit dat hij alsmaar bekender wordt, aangezien hij is begonnen als begeleider bij de Trefpunt Express.

Volgens Ad is het leven ondenkbaar zonder vrijwilligerswerk, waar het voor Ad belangrijk is om contact te maken en nuttig te zijn. De grootste waarde is nog wel de dankbaarheid van anderen. Zo vertelde Ad over een bijzondere Buurtbusreiziger die nog steeds elke dag halve of hele ritten meerijdt om, zeker met deze herfstachtige dagen, van het uitzicht te genieten. Volgens Ad weten de mensen die meerijden dat de Buurtbus er niet zou zijn als er geen vrijwilligers waren. Dit was wellicht de reden dat Ad een mooie plant kreeg van deze vaste reiziger.

Ad blijft dit werk doen totdat hij erbij neervalt, want hij weet dat maatschappij uit elkaar zal vallen als er geen vrijwilligers zijn. Hij zal altijd anderen blijven helpen op welke manier dan ook.

Bedankt Ad!

Wessel van Leeuwen