Wat doet Harry Peitsman nou?!

Een online match!

Harry kwam via de online vacaturebank van het VIP als vrijwilliger bij Zorgcirkel Villa Westervenne. Een perfecte match!

Begonnen als dierenverzorger is het tegenwoordig het tuinonderhoud en het maken van wandelingen met de bezoekers van de villa wat Harry Peitsman, inmiddels alweer 3 jaar, 1 dagdeel per week met plezier doet. De villa is een plek waar thuiswonende ouderen met geheugenproblemen kunnen deelnemen aan dagactiviteiten.

Er is o.a. een geurtuin en daar waar de geitjes liepen wordt nu een pluktuin gemaakt. ‘Ontzettend leuk, want binnenkort beginnen we met zaaien in potjes en het uitzetten van plantjes!’ Harry kwam destijds af op de vacature van dierenverzorger en vindt het jammer dat de dieren weg zijn. Maar ook uit de tuinwerkzaamheden en de wandelingen haalt hij voldoening. ‘Dat zit ‘m in datgene wat je ervaart met de mensen waar je mee optrekt. Je merkt dat het de kleine dingen zijn die voor hen veel betekenen; een praatje, een leuk verhaal tijdens een wandeling, de wandeling zelf.’

Vanaf Villa Westervenne linksaf!

Mensen met een rolstoel, rollator of stokken… het is vaak een hele optocht.

Lachend verteld Harry: ‘We stonden eens klaar met een groepje om te gaan wandelen, toen een bezoeker vroeg of er geen begeleiding meeging vandaag. Ik zei: Ach, jij weet dit en ik weet dat. We komen vast wel thuis!’ Hij beschouwt het als een mooi compliment.¬†Harry heeft de mensen ook weleens meegenomen naar zijn eigen tuin, waar hij bijen en kippen houdt en een kas heeft staan. Genoeg om over te vertellen en leuk voor de mensen om te zien.

Een voordeel van vrijwilliger zijn vindt Harry dat je je niet overal wat van aan hoeft te trekken als er eens wat speelt in de organisatie. ‘We hoeven bijvoorbeeld nooit te staken! En dat is maar goed ook, want als alle vrijwilligers zouden staken dan werd er een hoop platgelegd!’

De Villa is opzoek naar een collega voor Harry. Interesse? Neem een kijkje op onze vacaturebank!