Wat doet Ingeborg Wu nou?!

Wat is de reden dat een jonge vrouw, moeder van 2 kleine kinderen, kiest voor een vrijwilligersfunctie bij het Oesdom? Nieuwsgierig naar het antwoord op deze vraag maakte ik een afspraak met Ingeborg.

Het juiste tempo

Hoewel ik met stevige tred richting mijn bestemming loop, daalt het tempo zodra ik voet op heilige bodem zet. Er heerst een serene rust op het park van Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, waardoor een rustig looptempo meer gepast lijkt.  Middenin het park staat winkel en koffie- en theehuis het Oesdom. Daar heb ik afgesproken met de 38-jarige Ingeborg Wu.  Ingeborg vertelt: ‘Ik wou graag iets doen, ik zit in een revalidatieperiode en tussen 2 banen in. Net verhuisd vanuit Amsterdam leek dit tevens dé manier om nieuwe contacten op te doen.’ Ze voelt zich fijn op deze plek, kwam hier weleens om te wandelen of een kopje koffie te drinken. ‘Ik ben gewoon naar binnen gelopen en vroeg of er iets te doen was voor mij.’ Begin dit jaar is ze begonnen als vrijwilligster bij het Oesdom.

Een fijne tijdsbesteding

Ze komt uit een niet-gelovig nest en ook veel van haar vrienden zijn niet-gelovig. ‘Dat maakt het soms lastig om mij continu verbonden te voelen met mijn geloof. Omdat je er niet mee opgegroeid bent, is het niet vanzelfsprekend om er mee bezig te zijn. Het is fijn dat ik er hier met mensen over kan praten.’  Voor Ingeborg is dit een omgeving om haar geloof te voeden, maar dat hoeft niet de reden te zijn om hier te willen werken. Ook als je gewoon een fijne tijdsbesteding zoekt met leuke collega’s kan dit de juiste plek zijn.

Uit eten van de fooienpot

De werkzaamheden zijn heel divers. Van het herinrichten van de winkel, het verstrekken van informatie over het heiligdom, de mensen helpen met het uitzoeken van een cadeautje tot de klanten voorzien van een kopje koffie al dan niet met wat lekkers. Uit alle extra’s blijkt wel dat ze blij zijn met hun vrijwilligers. Zo kan iedereen die dat wil een uitgebreide rondleiding krijgen. Eens per jaar is er een feest voor alle (vrijwillige) werknemers van het heiligdom en de vrijwilligers van het Oesdom gaan daarnaast nog een keer uit eten van de fooienpot.  Ingeborg zou het leuk vinden als het horecagedeelte wat uitgebreid zou worden zodat het nog wat drukker wordt. ‘Hebben we wel meer mensen voor nodig!’

Interesse in vrijwilligerswerk  bij het Oesdom of Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood? Neem een kijkje op onze vacaturebank.