Wat doet Jikke nou?!

De 16-jarige vrijwilliger Jikke Zoon is een echte Heilooër die zich al bijna een jaar inzet voor de jongeren van ons dorp. Door mee te helpen bij de Unieke Winterspelen is hij gespot en geworven door Maarten van der Molen van het Jongerenwerk. Eenmaal aan de slag als de technische man bij onder meer het Bruno-gebouw, is Jikke een diehard vrijwilliger geworden.

Jikke heeft een aantal rollen vervuld als vrijwilliger. Naast het licht en geluid regelen bij verschillende feesten, is hij een echte regelneef en een uitstekende floormanager. Zo vertelde hij over zijn tijd als vrijwilliger bij het zomerkamp van afgelopen jaar. Het plan was om een open vuur te maken, maar vanwege het warme weer en het droge gras was dat uiteindelijk geen goed plan. Op het laatste moment heeft Jikke het voor elkaar gekregen om in plaats hiervan een schuimkanon en een DJ te regelen. Hierdoor konden de kinderen van het zomerkamp losgaan op de muziek en afkoelen in het schuim.

Daarnaast was Jikke floormanager bij het laatste PCC-kerstgala, waar hij twaalf vrijwilligers aanstuurde, aanspreekpunt was voor de school en de touwtjes in handen hield. Met succes, want volgens de directeur was er nog nooit zo’n goed feest geweest bij het PCC.

Dit zijn voorbeelden van hard werken, maar dat is het volgens Jikke allemaal waard. Hij vindt het geweldig om de kinderen te zien glunderen van plezier. Daar doet hij het voor.

,,Niet voor al het werk dat je doet hoef je geld te vragen”, zei Jikke tegen mij. Hij krijgt er namelijk plezier, ervaring en waardering voor terug. Dat is gelijk de reden waarom hij zolang mogelijk doorgaat met het doen van vrijwilligerswerk.

Ben je benieuwd naar Jikke en het Jongerenwerk? Kom dan eens langs bij het Bruno gebouw! Elke vrijdag van 15.00 tot 22.00 kun je onaangekondigd binnenwandelen.

Tot dan!