Wat doet Michelle Jonker nou?!

Iedere maand interviewt het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) een andere vrijwilliger uit Heiloo. Deze maand is dat Michelle Jonker. Zij werkt sinds een half jaar als vrijwilliger bij de GGZ. Daar creëert ze elke vrijdagmorgen een koffiemoment voor de cliënten en verpleging op de afdeling. Ook geeft ze extra aandacht aan de mensen door bijvoorbeeld samen een spelletje te doen of mee te gaan naar de winkel.

Vijf jaar geleden heeft Michelle haar opleiding Forensisch Onderzoek aan de HVA in Amsterdam afgerond. Onder andere door de komst van twee prachtige dochters heeft ze hier nog geen werk in gevonden. Wel werkte ze jarenlang bij Vishandel Frank en Tineke. Toen deze er dit voorjaar mee stopten is Michelle als vrijwilliger aan de slag gegaan bij de GGZ.

Michelle reageerde op een advertentie in de Uitkijkpost. Ze is blij met haar baantje. “Je begint ergens aan en dan blijkt het ook nog leuk te zijn”. Ze zorgt dat er rond 10 uur op vrijdagmorgen koffie en thee klaar staat en gaat dan aan de grote tafel zitten. Binnen no time schuiven de cliënten en verplegers aan en zit de tafel vol. Zo is er voor iedereen een moment van rust, wie wil schuift aan. Ze vindt het prettig om er te zijn, omdat er een altijd een goede sfeer is. Het geeft haar veel voldoening omdat ze zo mensen kan helpen. De verpleging heeft het vaak druk. Michelle kan de mensen extra aandacht en hulp geven, iets wat de meesten juist nodig hebben. Naast het koffiemoment doet ze soms samen en spelletje of gaat ze mee naar het winkelcentrum voor wat boodschappen. Het zijn vooral de leuke momenten die ze deelt. Ze is blij dat ze iets nuttigs kan doen. Zelf vindt ze het fijn om af en toe in een andere omgeving te zijn met andere gesprekken. “Hoewel het heel intensief is, geeft het me energie!”.