Wat doet Nel Visser-Schuitemaker nou?!

Het Vrijwilligers Informatie Punt laat in de rubriek “Wat doe jij nou?!” elke maand een vrijwilliger aan het woord. Deze maand is dat mevrouw Visser-Schuitemaker (80).
Mevrouw Visser is in 1980 gestart als vrijwilligster bij het Rode Kruis in Heiloo, bij de afdeling Jeugd. Daar zette zij zich in bij de Speel-o-theek voor gehandicapte en zorgkinderen. Later werd zij coördinatrice, en in die functie tevens lid van het afdelingsbestuur van het Rode Kruis in Heiloo. Helaas werd na verloop van tijd de afdeling Jeugd afgestoten.

In 2014 ontstond het plan om de Speel-o-theek in de bibliotheek te vestigen. Het Rode Kruis was namelijk op zoek naar een nieuwe ruimte om de Speel-o-theek in te vestigen, en de bibliotheek zocht nieuwe partners, omdat de subsidie werd teruggeschroefd. De bibliotheek stelde ruimte beschikbaar en vanuit het Rode Kruis kwamen de spellen en het speelgoed om uit te lenen.
Voor mevrouw Visser was het na een bezoek aan de bibliotheek Weesp in 2014 duidelijk: hieraan wilde zij meewerken in Heiloo! Naast vrijwilligster bij de Speel-o-theek is zij ook gastvrouw bij de bibliotheek en helpt zij bij het inschrijven van de nieuwe materialen in de bieb.

Sinds 1997 is zij ook actief bij ‘50+ leest voor’. Dit houdt in dat zij samen met andere vrijwilligers na de Kinderboekenweek gaat voorlezen op de basisscholen die zich daarvoor hebben aangemeld. Haar ervaring als lerares komt hierbij wel van pas!

Tevens collecteert zij nog ieder jaar voor het Rode Kruis. “Sommige mensen willen niets geven, omdat ze denken dat al het geld naar de landelijke pot gaat. Als ik dan eerlijk vertel dat het geld van de jaarlijkse collecte juist bestemd is voor de eigen  afdeling, dus voor hulp in Heiloo, dan komt er vaak wel een gift,” vertelt mevrouw Visser, die inmiddels een eremedaille van het Rode Kuis heeft gekregen omdat zij zich al 35 jaar inzet voor deze organisatie. Ook mocht zij een lintje ontvangen.

Mevrouw Visser is erg sociaal en communicatief sterk en die vaardigheden zijn welkom bij haar vrijwilligerswerk! Zij wil het werk graag blijven doen zo lang zij kan, omdat zij zich er heerlijk bij voelt: ze blijft lekker bezig en blijft actief voor de gemeenschap.