Wat doet Paula nou?!

“Het is toch wel heel leuk als er ineens iets tussen hangt waarvan je denkt: Hé, dat ben ik!”

De raamvacatures van het VIP, een veel bekeken item. En daar hing ‘ie, achter het raam van de bibliotheek, tussen al die andere. De vacature op het lijf geschreven van Paula Groothedde.  Een opgeheven afdeling, een vrijwillige uitstroomregeling en de nodige sollicitaties later mocht ze na een proefvertaling blijven als vertaalster Spaans. Sterker nog…ze zijn heel blij met haar! Paula is, alweer bijna een jaar, aan de slag als vrijwilligster bij KidsRights.

KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd. Door kinderen te ondersteunen en aan het woord te laten biedt KidsRights hen een internationaal podium om hun boodschap te delen. Dat kan van alles zijn, van een kind dat zich zorgen maakt over het milieu tot aan persoonlijke hygiëne. Op deze manier worden zij in staat gesteld ‘changemaker’ te zijn.

“KidsRights seeks to give a voice to the voiceless”, zei Desmond Tutu, beschermheer van KidsRights, ofwel: KidsRights geeft kinderen een stem.

Haar hart verloren aan het land, de mensen, de cultuur. En van het een kwam het ander…

Paula is er heilig van overtuigd dat je je hart moet volgen. Zo wou ze Spaans studeren, want aan Spanje had ze haar hart aan verloren. Maar er werd gezegd dat hiermee geen droog brood te verdienen viel. Ze is toen eerst iets anders gaan doen, maar al na een paar maanden bleek dat toch echt een verkeerde keuze. Ze is alsnog haar hart achterna gegaan en doet dus tot op de dag van vandaag nog iets met haar passie ‘Spanje’.

De motivatie om vrijwilligerswerk te gaan doen werd in eerste instantie gevoed door een schuldgevoel. Paula voelde zich min of meer geroepen om vrijwilligerswerk te gaan doen in ruil voor de uitkering die ze krijgt, maar inmiddels verwacht ze dat ze dit werk ook blijft doen als de uitkering is gestopt.

“Beschik je over één of ander talent wat ontzettend leuk is om te benutten, realiseer je dan dat je daar ontzettend veel voldoening voor krijgt ook al betaalt het niet. Je blijft meer in het leven staan, je houdt contacten en het kan eenzaamheid voorkomen.

Ook ben ik erg van de talentontwikkeling. In mijn vorige banen gaf ik conversatielessen Spaans aan KLM cabinepersoneel en was ik coach voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dus vandaar dat ik altijd denk: ‘Doe wat met je talent!’. Je kunt er alleen maar van groeien en dat is zo leuk voor jezelf én je omgeving!”

En dat lijkt mij nou de perfecte afsluiter! Bedankt Paula.

Petra van den Berg