Wat doet Rob van Tuin nou?!

‘Er is blijkbaar iets blijven hangen…’
De 74-jarige Rob van Tuin is gestopt met betaalde arbeid in het jaar dat hij 61 werd. Inmiddels is hij alweer 13 jaar aan de slag als chauffeur en penningmeester bij Stichting Rolstoelbus Heiloo. ‘Zinvolle besteding van de vele tijd die je krijgt als je stopt met werken, dat is een van de drijfveren voor mij geweest. Ik wist al ver van tevoren, door kennissen die op de rolstoelbus reden, dat ik dat ook zou gaan doen.’ De organisatie was destijds tevens op zoek naar een nieuwe penningmeester. Rob heeft altijd belangstelling voor cijfertjes gehad. Dat heeft hij van geen vreemde, zijn vader was boekhouder ‘en er is blijkbaar iets blijven hangen’. De organisatie was en is blij met Rob als chauffeur én penningmeester.

Dankbaar werk
Er zijn mensen die al gebruik maakten van de rolstoelbus voordat Rob er chauffeur werd en die nu nog steeds klant zijn. Dat geeft wel aan hoe belangrijk de bus voor sommigen is. Tot op de dag van vandaag wordt hij nog regelmatig aangenaam verrast door de uitingen van dankbaarheid die hij mag ontvangen van klanten. De bus biedt de gebruikers dat belangrijke stukje zelfstandigheid. En wat biedt dit vrijwilligerswerk de vrijwilliger? ‘Dat ik de medemens, die een beroep moet doen op anderen om het leven completer te maken, op deze manier kan helpen maakt het heel dankbaar werk. Daarnaast leer je veel mensen kennen en we hebben jaarlijks vanuit de organisatie een gezellig etentje met alle collega’s en partners’, zegt Rob.

Meest flexibele vervoersorganisatie
De rolstoelbus is volgens Rob de meest flexibele vervoersorganisatie qua bereikbaarheid en instelling in de regio. De bus rijdt 7 dagen per week, in principe van 07.00 tot 23.00 uur, tegen een gunstig tarief. Naast drie rolstoelen kunnen ook drie begeleiders mee. De organisatie bestaat uit 15 mensen; het bestuur (tevens chauffeur), chauffeurs en een planner. Als chauffeur vul je samen met een collega 1 week per 7 weken in, je rijdt die week dan 3 of 4 dagen. Ideaal voor mensen die naast hun vrijwilligerswerk veel tijd over willen houden voor hun eigen sociaal-maatschappelijke leven.

Opvolger
Zijn huis opruimen en lezen! Dat zijn de plannen van Rob als hij over zo’n jaar of 2 zal aftreden als chauffeur en als penningmeester. De organisatie is vast voorzichtig op zoek naar een opvolger. Interesse gewekt?

Kijk op www.vipheiloo.nl voor meer informatie.