Wat doet Sanne nou?!

‘Een hele goede combinatie; het moederschap en vrijwilligerswerk!’

Het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo (VIP) was op zoek naar ‘een flitsende fotograaf’. Sanne Kaandorp reageerde op de vacature. Het bleek een perfecte match voor de 28-jarige Heiloose.

Niet gehinderd door enige kennis van het VIP, was ze verbaasd over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van vrijwilligerswerk. Ze was aangenaam verrast door de diversiteit aan opdrachten voor haar als fotografe.

Een bewuste zet was het niet. Sanne heeft, na de geboorte van haar dochtertje, de keuze gemaakt het moederschap invulling te geven door veel thuis te zijn en niet terug te keren naar haar betaalde baan als filiaalleider bij een bakker. Ze had eigenlijk niet eerder over de mogelijkheid van vrijwilligerswerk nagedacht, maar deze functie is volgens haar een mooie eerste stap op een pad waarvan ze nog niet precies weet hoe dat gaat lopen. ‘Ik moet nog veel oefenen, weet ook nog niet wat ik ‘t leukst vind om te fotograferen. Het feit dat het onbetaald werk is, maakte voor mij de drempel lager om deze stap te zetten.’ Vrijwilligerswerk in combinatie met het moederschap werkt voor Sanne heel goed, en volgens haar komen de beste ideeën tijdens het schoonmaken!

Tijdens een styliste-opleiding deed ze ervaring op in verschillende disciplines zoals architectuur, mode en fotografie. Het werd voor Sanne duidelijk dat ze het liefst uiting gaf aan haar creativiteit met behulp van een camera. Happenings als Vrijwilligers Bedankt! of NL Doet, waar het VIP zich ieder jaar mee bezighoudt, ziet ze als een uitdaging. Ze wil proberen om het op een andere manier vast te leggen dan gebruikelijk en ‘er wat leukers uit te halen dan standaard’. Ook op de site van het VIP, bij vacatures en hun organisaties worden foto’s geplaatst en wordt er een beroep op haar gedaan. ‘Dit werk prikkelt de creativiteit.’