Wat doet Stichting Kunst-Zin Heiloo nou?!

V.l.n.r. Dick Ramler, Janine Lap (secretaris), Erik Smits (voorzitter), Femke Ouëndag en Allan Blankers (penningmeester)

Kunst verbindt, dat is de Kunst….

Het paradepaardje van Stichting Kunst-Zin Heiloo is de Kunstparade!

Vol lof zijn de vele kunstenaars over de organisatie van de Kunstparade door stichting Kunst-Zin Heiloo en ook de vele bezoekers zijn enthousiast over al het moois dat er te zien is tijdens het evenement. Het aanbod van de kunst is breed en het niveau is hoog. De bezoekers komen inmiddels van heinde en ver.

Missie van de stichting is om een platform te zijn voor beeldend kunstenaars uit heel de kop van Noord-Holland en een breed publiek kennis te laten maken met kunst.

De naamsbekendheid van de Kunstparade is echter veel groter dan die van de organisatie. Nooit aan gedacht om de naam van de stichting te veranderen van Kunst-Zin in Kunstparade?

Nee, zegt Erik Smits, want de stichting heeft plannen voor meer evenementen en activiteiten. Erik is voorzitter van de Stichting Kunst-Zin Heiloo. Hij verteld dat ze graag meer jongeren en nieuwkomers willen betrekken bij de kunst in Heiloo. “Je krijgt dan hele andere soorten kunst!” Er zijn contacten met het PCC en plannen en ideeën voor het Brunogebouw. We kunnen dus nog het één en ander verwachten van Kunst-Zin Heiloo!

Op dit moment hebben we de Kunstparade en daar zijn we blij mee. Het is een mooie manier om in je eigen dorp kennis te maken met kunst op soms heel bijzondere locaties. Denk aan de Cultuurkoepel, de Witte Kerk, de raadzaal in het gemeentehuis en zelfs bij de kunstenaar thuis?!

Dit gratis evenement gaat weer plaatsvinden van vrijdag 26 juni t/m zondag 28 juni 2020. Beeldend kunstenaars kunnen zich aanmelden via de site www.kunstparadeheiloo.nl.

In een wereld waarin we van alle kanten beïnvloed worden door beelden, social media, reclames…

Ben je als kunstenaar nog wel vrij om je eigen beelden te bedenken? Ik ga het zien, want dit gesprek en het enthousiasme van Erik werken als aanjager voor een kunstbezoek. In juni 2020 ga ik de Kunstparade bezoeken! Bedankt Erik! Succes met jullie plannen voor de toekomst en met de voorbereidingen voor de Kunstparade.

Petra van den Berg

Stichting Kunst-Zin Heiloo is op zoek naar vrijwilligers. Van organisatietalenten tot tijdelijke assistenten. Bij het VIP (Vrijwilligers InformatiePunt) kun je terecht voor meer informatie.