Wat doet Tamara Tuls nou?!

EEN WARM BAD VOOR DE MINIMA

‘Onze klanten moeten in een warm bad komen. Het is vaak al moeilijk genoeg om de mensen binnen te krijgen, want het is voor velen een hele grote stap.’ Tamara Tuls, oprichter van Stichting Kledingbank Egmond, heeft het over mensen die met moeite het hoofd boven water kunnen houden en daarom zijn aangewezen op haar Kledingbank.

Gestyled de deur uit

De nood is hoog. Daarom is Tamara ruim anderhalf jaar geleden een kledingwinkel begonnen, speciaal voor de minima. Je gaat er voor 1 euro met een volle tas de deur uit. Gestart vanuit de logeerkamer, via een bollenschuur nu op een ruime locatie in Egmond aan den Hoef. Samen met 35 vrijwilligers zorgt ze ervoor dat haar klanten gastvrij worden ontvangen. Gewone kleding, speelgoed en zelfs bruidskleding! Het is er allemaal. We maken samen een rondje door het pand. Omdat er een enorm kledingaanbod is, kunnen ze selectief zijn met wat er op de rekken komt. Er is dan ook geen los knoopje of ouderwets item te bekennen. ‘We hebben meiden die het leuk vinden om klanten te helpen met stylen, waardoor de mensen weer als nieuw de deur uit gaan!’.

Heiloo en omstreken!

Zorgen voor anderen zit Tamara in het bloed. Het starten van een Kledingbank past dan ook helemaal bij haar. Ze vertelt: ‘Vaders en moeders zijn hier niet de baas, dat zijn wij. De kinderen die hier komen krijgen hun eigen tas en mogen zelf shoppen. Ik vind het best een dingetje dat er zoveel armoede is in Nederland. Iemand vertelde eens dat ze 2 sneetjes brood met z’n vijven moesten delen. Een ontwikkelingsland? Achterstandsbuurt in de grote stad? Niks daarvan! Heiloo en omstreken!’ Tamara wil graag meer naamsbekendheid, zodat iedereen die het nodig heeft de Kledingbank kan vinden. ‘En dat is niet voor onszelf want wij zijn allemaal vrijwilligers. Er blijft helemaal niks aan de strijkstok hangen!

Petra van den Berg